درمان سریع گلو درد به روش خانگی
بسیاری از افراد همواره به دنبال قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت گلو هستند، در حالیکه نمیدانند گلو درد آنها ویروسی است یا باکتریایی و نباید بدون تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کنند. در ادامه چند درمان خانگی گلو درد را به شما گفتهایم.
عسل
عسل مخلوط شده در چای یا مصرف آن به تنهایی یک درمان خانگی رایج برای کاهش التهاب گلو است. یک مطالعه منبع معتبر نشان داد که عسل حتی در کاهش سرفههای شبانه از داروهای سرکوب کننده معمول سرفه و شربت برای التهاب گلو موثرتر است. سایر تحقیقات منابع معتبر نشان میدهد که عسل یک درمان موثر زخم است، به این معنی که ممکن است به بهبود سریع گلو درد کمک کند.
آب نمک
غرغره کردن با آب نمک گرم میتواند به تسکین گلو درد و از بین بردن ترشحات کمک کند. همچنین برای کمک به کشتن باکتریهای موجود در گلو شناخته شده است. یک محلول آب نمک با نصف قاشق چایخوری نمک در یک لیوان پر آب گرم درست کنید. برای کمک به کاهش تورم و تمیز نگه داشتن گلو، آن را غرغره کنید. این کار باید هر سه ساعت یا بیشتر انجام شود. برای درمان سوزش گلو در کرونا نیز از آب نمک استفاده کنید.
چای بابونه
چای بابونه به طور طبیعی تسکین دهنده است. از دیرباز برای اهداف دارویی مانند کاهش التهاب گلو استفاده میشده است. اغلب به دلیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و قابض آن استفاده میشود. برخی از بررسیهای مطالعاتی منبع معتبر نشان دادهاند که استنشاق بخار بابونه میتواند به تسکین علائم سرماخوردگی از جمله گلو درد کمک کند. نوشیدن چای بابونه نیز میتواند همین فواید را داشته باشد. همچنین میتواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند تا به بدن شما کمک کند تا با عفونتی که در وهله اول باعث گلو درد شما شده است، مقابله کند.
نعناع فلفلی
نعناع فلفلی به دلیل توانایی آن در تازه کردن نفس شناخته شده است. اسپریهای رقیق شده روغن نعناع نیز ممکن است گلو درد را تسکین دهد. نعناع حاوی منتول است که به رقیق شدن مخاط و آرام کردن گلو درد و سرفه کمک میکند. نعناع همچنین دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی است که ممکن است باعث بهبودی شود. هرگز از روغنهای ضروری بدون مخلوط کردن آنها با روغن حامل مانند روغن زیتون، روغن بادام شیرین یا روغن نارگیل نرم استفاده نکنید. برای روغن نعناع، پنج قطره از اسانس را با یک اونس روغن حامل انتخابی خود مخلوط کنید. هرگز اسانسها را مصرف نکنید.
جوش شیرین
در حالی که غرغره آب نمک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، غرغره جوش شیرین مخلوط با آب نمک میتواند به تسکین گلو درد نیز کمک کند. غرغره کردن این محلول میتواند باکتریها را از بین ببرد و از رشد مخمرها و قارچها جلوگیری کند. منبع قابل اعتماد موسسه ملی سرطان غرغره کردن و به آرامی خوردن ترکیبی از ۱ فنجان آب گرم، ۴/۱ قاشق چایخوری جوش شیرین و ۸/۱ قاشق چایخوری نمک را توصیه میکند. آنها توصیه میکنند در صورت نیاز از شستشو هر سه ساعت یکبار استفاده کید. این مورد برای درمان سوزش گلو در کرونا نیز مفید است.
شنبلیله
شنبلیله فواید بسیاری برای سلامتی دارد. همچنین اشکال زیادی دارد. میتوانید دانه شنبلیله بخورید، از روغن موضعی آن استفاده کنید یا چای شنبلیله بنوشید. چای شنبلیله یک درمان طبیعی برای کاهش التهاب گلو است که همچون شربت برای التهاب گلو عمل میکند. تحقیقات، قدرت شفابخش شنبلیله را نشان میدهد؛ میتواند درد را تسکین دهد و باکتریهایی که باعث تحریک یا التهاب میشوند را از بین ببرد. شنبلیله نیز یک ضد قارچ موثر است. مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه منبع معتبر پیشنهاد میکند که زنان باردار از شنبلیله اجتناب کنند.
ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان از دیرباز برای درمان گلو درد استفاده میشده است. تحقیقات اخیر نشان میدهد که مخلوط آن با آب برای ایجاد محلولی برای غرغره مؤثر است. با این حال، طبق گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه، زنان باردار و شیرده باید از این دارو اجتناب کنند.
سرکه سیب
سرکه سیب (ACV) کاربردهای ضد باکتری طبیعی بسیاری دارد. مطالعات متعدد اثرات ضد میکروبی آن را در مبارزه با عفونتها نشان میدهد. به دلیل ماهیت اسیدی آن، میتوان از آن برای کمک به تجزیه مخاط در گلو و جلوگیری از گسترش باکتریها استفاده کرد. اگر احساس کردید گلو درد شروع میشود، سعی کنید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب رقیق کرده و با آن غرغره کنید. سپس یک جرعه کوچک از مخلوط را بنوشید و کل فرآیند را یک تا دو بار در ساعت تکرار کنید. در بین جلسات غرغره کردن حتماً آب زیادی بنوشید. بسته به شدت بیماری و همچنین حساسیت بدن شما به سرکه، روشهای مختلفی برای استفاده از سرکه سیب برای درمان گلو درد وجود دارد. بهتر است ابتدا با پزشک یا پزشک خود مشورت کنید.
سیر
سیر همچنین دارای خواص ضدباکتریایی طبیعی است. این حاوی آلیسین است، یک ترکیب ارگانوسولفر که به دلیل توانایی آن در مبارزه با عفونتها شناخته شده است. مطالعات یک منبع معتبر نشان دادهاند که مصرف مکمل سیر به طور منظم میتواند به پیشگیری از ویروس سرماخوردگی کمک کند. افزودن سیر تازه به رژیم غذایی نیز راهی برای به دست آوردن خواص ضدمیکروبی آن است. ممکن است مادربزرگتان به شما گفته باشد که برای تسکین گلو درد، یک حبه سیر را بمکید. از آنجایی که سیر اثرات درمانی زیادی دارد، ممکن است این را امتحان کنید، اگرچه ممکن است بخواهید پس از آن دندانهای خود را مسواک بزنید تا از دندانهای خود در برابر آنزیمها محافظت کنید و تنفس خود را بهبود بخشید.
درمان گلودرد با چای
چای یکی از تسکیندهندههای گلو درد است. چای از هر نوع آن، دارای آنتیاکسیدانی است که ایمنی بدن را تقویت و عفونت را دفع میکند. برای تقویت هرچه بیشتر، یک قاشق چایخوری عسل به چای اضافه کنید. دمنوش نعناع، آویشن، چای مریم گلی نیز از داروهایی است که بارها اسم آنها را شنیدهایم و شاید تاثیر آنها را در تسکین گلودرد نیز به کرات دیدهباشیم. از طرفی ادویهها و ترکیبات گیاهی زیادی نیز برای درمان گلودرد به ما پیشنهاد میشود.
درمان گلودرد شدید در منزل با دارو امکانپذیر است.
درمان گلودرد با زردچوبه
زردچوبه، مادهای ضدالتهاب است که برای مدتها به عنوان داروی طبیعی استفاده شدهاست. یک قاشق چایخوری زردچوبه به یک فنجان آب گرم به همراه لیمو و عسل می تواند درمان و تسکین خوبی برای گلودرد باشد.
درمان گلودرد با دارچین
دارچین یکی دیگر از مواد غذایی سالم طبیعی با محتوای آنتیاکسیدانهای بالا است. رایحه شیرین این محصول به بازکردن سینوسها کمک میکند. هنگامیکه با گلودرد مواجه هستید، مصرف دارچین میتواند به کاهش تولید مخاط و تنفس راحتتر کمک کند.
- ۱ تا ۱ و نیم فنجان آب را به جوش آورید و ۱ یا ۲ عدد چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید ۳ دقیقه به جوشیدن ادامه دهد.
- چوبهای دارچین را خارج کرده و چای سبز یا گیاهی مورد علاقه خود را در آب جوش قرار دهید.
- پس از کاهش دما به میزان کافی از نوشیدن این چای لذت ببرید.
درمان گلو درد با زنجبیل
زنجبیل خلطآور است و به شلکردن و دفع مخاط از دستگاه تنفسی کمکمیکند. همچنین، زنحبیل از ویژگی ضدالتهابی سود میبرد و با باکتریهای بد مبارزه میکند. این ماده غذایی گردش خون را تقویت میکند و جریان اکسیژن و دفع سموم را بهبود میبخشد. میتوانید از پودر زنجبیل و ترکیب آن با چای استفاده کنید و یا از زنجبیل تازه استفاده کنید. به این صورت که:
- مقداری ریشه زنجبیل تازه (حدود ۵ سانتیمتر) را شسته و پوست بکنید.
- زنجبیل را به تکههای کوچک برش بزنید و روی آن یک کاغذ مومی قرار دهید.
- با استفاده از از یک گوشت کوب یا هر جسم سخت دیگر، مانند تیغه چاقو، زنبیلها را له کنید.
- ۳ فنجان آب را روی حرارت متوسط به جوش آورده و زنجبیل را به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید ۵ دقیقه به جوشیدن ادامه دهد.
- این ترکیب را از روی حرارت برداشته و به آن اندکی عسل اضافه کنید.
- پیش از مصرف میتوانید این ترکیب را از صافی عبور دهید تا تکههای زنجبیل در آن باقی نماند و زمانیکه هنوز گرم است آن را بنوشید.